Ana osvojila nagradu navijača
October 14, 2008 /
Ana je osvojila Michael Westphal nagradu nemačkog Tennis Magazina. Ovo priznanje se svake godine daje najboljoj "teniskoj ličnosti", a dodeljuje se na osnovu glasova čitalaca.
Ana je prva ženska teniserka koja je osvojila ovu nagradu; a među prethodnim dobitnicima se nalaze Roger Federer i Rafael Nadal. Trofej je dobio ime po nemačkom tensieru Michaelu Westphalu koji je tragično preminuo u 25. godini.
Ova nagrada je najnovija u dugom nizu titula koje su dodeljene Ani, i kompletira neku vrstu pobede: u martu mesecu je osvojila Karen Krantzcke Sportsmanship nagradu Sony Ericsson WTA Tour-a (po izboru navijača) a u julu je proglašena za Teniserku godine za 2008. od strane Međunarodnog udruženja sportske štampe (International Sports Press Association - AIPS). Sada je priznanje dobila od treće grupacije: njenih mnogih navijača.
Komentarišući ovu pobedu, Ana je rekla: "Ovo je velika čast. Monika Seleš me je inspirisala da igram tenis, i znam da se mnoga deca ugledaju na profesionalne teniserke i da pokušavaju da uče od njih. Trudim se da budem najbolji uzor koji mogu da budem, i veoma mi laska što sam osvojila nagradu za koju glasaju navijači."